Деси Радева си изми ръцете – служител на посолството се „престарал“ и разпращал покани от нейно име

Политика

20-09-2018, 19:18

Снимка:

Президентство

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Деси Радева на „Мисия Лондон“*

Накрая „виновни“ се оказаха един дипломат и журналистите, които публикуват неопровержим факт

Повече от денонощие след новината, че президентската съпруга организира среща с български интелектуалци, живеещи в Лондон, Десислава Радева отрече това с подигравателен пост във Фейсбук.

Според нейната версия:

„Един служител на Мисията, сигурно от престараване, решил да драсне покана от мое име до когото сметне за добре и с тема, която му звучи достатъчно респектиращо и в същото време дипломатично, без да си направи труда да пита или поне информира нито администрацията на президента, нито мен – „канещата”.

Така съпругата на държавния глава напълно си изми ръцете с конкретния служител и отрече да е ползвала българската задгранична мисия да й организира лични пиар събития.

И въпреки че новината, че такова писмо има, е напълно достоверна (както и самата тя потвърждава), Радева напада с иронично-подигравателен тон журналистите.

„Terminal 3, благодаря, че ме осведомихте за срещата ми с „изявени представители на българската общност в Обединеното кралство – интелектуалци, журналисти, неправителствени организации, бизнесмени и професионалисти”. Бях силно впечатлена и от темата – „развитието на духовните връзки между България и Обединеното кралство”.

За кратко изпаднах в умиление какъв капацитет съм. Даже започнах да си говоря на "Вие". Но се сетих, че живея в България“, пише Радева във Фейсбук.

Какво лошо има в това да живее в България и защо го прави щом е нещо толкова лошо – не става ясно.

„Затова и не ме учуди, че „новината” с готовност и някак добронамерено бе споделена от редица други „информационни” сайтове. Утре очаквам да я прочета в пресата. А с повече късмет току виж попаднала и в национален ефир“, пише жената на президента.