Московски: Моят заместник ще се справи с предизвикателствата - bulgaria.utre.bg

Московски: Моят заместник ще се справи с предизвикателствата

20 септември 2018, 16:20 | Моника Гаджанова
  • Снимка:
    Фейсбук

Росен Желязков обеща да създаде условия за приемственост

Бившият министър на транспорта Ивайло Московски подчерта, че секторът е тежък и за ръководител на ведомството се изискват доста лични качества. Той бе категоричен в кулоарите на парламента, че се познава с новия министър на транспорта Росен Желязков и той притежава всички необходими качества да се справи с предизвикателствата в сектора.

Забавяне има на проекти по Оперативна програма „Транспорт“, припомни Московски. Една част - по обективни причини, заради начина и възможностите за обжалване са закъснели с няколко месеца. По думите му там е необходимо персонално да се влезе в детайли и да се компенсира забавянето.

Като важна тема Московски посочи оздравяването и модернизацията на железниците. Относно концесията на Летище „София“ той е категоричен, че концесиите са успешният модел за много голяма част от транспортната инфраструктура.

От своя страна новият министър Росен Желязков бе лаконичен, че сега не е моментът за оценка и самооценка, защото контекстът за тази рокада не е от най-приятните, които са възможни в политическия цикъл.

Използвам възможността да благодаря на Ивайло, с когото сме работили дълги години в различни качества, но винаги конструктивно, особено в сферата на електронното управление, информационните технологии и съобщенията“, подчерта Росен Желязков.

Той отбеляза, че е наясно с процесите, които са на дневен ред и ще създаде условия за нормална приемственост, да се внесе необходимото успокоение в работата и непрекъсваемостта на процесите.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика