Жирардели: Зимни младежки игри са най-доброто, което може да се случи на България - bulgaria.utre.bg

Жирардели: Зимни младежки игри са най-доброто, което може да се случи на България

20 септември 2018, 14:12 | България Утре
  • Снимка:
    Facebook

Томас Бах вече насърчи Борисов и Кралев страната да кандидатства за домакинството през 2024 г.

Легендата на алпийските ски Марк Жирардели смята, че евентуално решение България да се кандидатира за домакинство на Зимни младежки олимпийски игри ще е отлично за страната. Жирардели е първият алпиец, печелил пет пъти голямата световна купа в ските. Той е носител на четири златни медала от четири поредни световни първенства, пише novsport.com.

Благодарение на подкрепата на Жирардели и неговия имидж, България се завърна на картата на световните ски и в последните години неизменно организира стартове от Световната и от Европейската купа. По време на посещението си в София преди седмица президентът на МОК Томас Бах насърчи премиера Бойко Борисов и спортния министър Красен Кралев страната да кандидатства за домакинство на зимните младежки олимпийски игри през 2024 година.

"Решението на българското правителство и на спортното министерство да кандидатствате за домакин на младежката зимна олимпиада през 2024 година би било прекрасно за вашата страна. Поздравявам вашия премиер за мъдрото решение. Всичко, което се прави съвместно с Международния олимпийски комитет, е перфектно.

МОК е най-голямата спортна институция в света и има безупречен имидж. Тази негова подкрепа означава увереност, че България може се справи с организацията на състезания от най-висок ранг. Това е невероятно, причина да празнувате. След като МОК ви е гласувал доверие, че може да направите зимна младежка олимпиада, това е най-добрата реклама на страната ви.

Дори и този, който не познава България като туристическа дестинация, покрай този форум ще намери повод да я посети. Колкото и пари да инвестирате в конвенционалната реклама не може да постигнете ефекта, който ще имате покрай събитие с подкрепата на МОК.

За домакински игри от такъв ранг никога не се избира страна, където инфраструктурата и услугите не са на най-високо ниво. Това е имидж, който не може да се купи с пари и е най-доброто, което може да се случи на България. За всеки курорт, който е включен в това събитие, това би било огромна реклама по целия свят.

Организацията на младежки игри е много по-лесна и евтина отколкото на голяма зимна олимпиада. Това е голям шанс да получите финансиране от МОК. Това домакинство ще ви позволи да си подобрите инфраструктурата в зимните курорти и ще стане по-бързо със сигурност.

МОК има интерес да помогне организацията да бъде много добра и за това ще помогне с привличането на световно известни компании за спонсори. Най-общо смятам, че от едни зимни младежки олимпийски игри България ще спечели както финансово, така и имиджово", коментира Жирардели.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета