ФК "Арда" с послание към младите българи: Спортувайте и мечтайте! (Видео)

Футболният клуб и младите хора на Кърджали стават част от поредното събитие по проекта "Младите хора – Бъдещето на България – това сме ние“

ФК “Арда” създаде специален клип, чрез който отправя изключително силни послания към всички млади българи. Амбициозният тим от Кърджали стана официален партньор по проекта “Младите хора - Бъдещето на България - това сме ние” на Асоциация “Докосни дъгата” по програмата за хазарта на Министерство на младежта и спорта и по този повод, на 23 септември, неделя, ще посрещне на "Арена Арда" над 100 младежи от града. Събитието предвижда да срещне ученици и футболисти, които ще проведат съвместна тренировка под наставленията на старши треньора Стойчо Стоев и екипа му, като за най-добре представилите се ще има и награди.

"Спортувай и мечтай - мечтите стават реалност", "Езикът на спорта е универсален - на него може да говорим всички", "Спортът възпитава на дисциплина, приятелство и толерантност - не бъди агресивен". Това са само част от посланията, които президентът на "Арда" Петър Пешев, заедно с футболистите Борислав Стойчев, Венци Христов, Димитър Макриев и Пламен Крумов, отправят чрез специално реализиран видеоклип, с който засвидетелстват подкрепата си към проекта на асоциация "Докосни дъгата".

Ще припомним, че водещите футболни клубове у нас и асоциацията казаха "Да на спорта, не – на агресията" през август, когато се проведе третото издание на Националния детски диабетен лагер "Докосни дъгата" в СОК „Камчия“. Тогава Левски, ЦСКА, Лудогорец, Славия, Дунав, Черно море и Ботев се обединиха и дадоха нагледен пример за толерантност, заставайки рамо до рамо в името на каузата на асоциацията. Сега, "Арда" става първият тим от Втора професионална лига, който се включва в проекта.

В рамките на мероприятието в Кърджали тази неделя ще бъде дадена и купата на асоциация "Докосни дъгата" на личност, която има съпричастност към проекта "Младите хора - бъдещето на България - това сме ние". Отличието ще бъде връчено от Ангел Стойков (селекционер на националния отбор за младежи до 19 г) и легендарния Георги Димитров - Джеки.

След края на спортната проява  програмата ще продължи с концерт. За доброто настроение на всички ще се погрижат Теди Кацарова, Дичо и RDMK /Rudi, Duli, Muden & Kukusheff/, Съвместно с тях асоциация “Докосни дъгата“ създаде песен и клип, насочени срещу агресията в училище, на улицата и по стадионите. Официалната премиера на "Агресия" в публичното пространство бе преди броени дни, като сингълът се прие повече от радушно, а на 23 септември ще прозвучи на живо и насред "Арена Арда". Началото е в 10,30 ч., а входът е свободен!

Асоциация "Докосни дъгата" с председател д-р Денислава Ангелова и Министерство на младежта и спорта от няколко месеца работят успешно над проекта "Младите хора - Бъдещето на България - това сме ние". Сред основните му акценти са здравословния начин на живот, превенция на различните форми на зависимости и борбата срещу агресията. Проектът обхваща градовете Плевен, Варна, Шумен и Кърджали, където в продължение на няколко месеца се провеждаха различни форуми и инициативи. Част от проекта е и добилият популярност през това лято конкурс „Спортувай с послание“, в който се включиха младежи на възраст от 15 до 19 години от цялата страна, както и успели български спортисти.