САЩ ни предлага най-модерните си изтребители (ВИДЕО) - bulgaria.utre.bg

САЩ ни предлага най-модерните си изтребители (ВИДЕО)

19 септември 2018, 17:44 | Габи Иванова
  • Снимка:
    Кадър/Youtube

F-16 Viper е последна версия на най-масовия изтребител в света

САЩ ще ни предложат да закупим най-модерния им изтребител – става въпрос за последната модификация на F-16 - блок 72 Viper (V). Концернът-производител „Локхийд Мартин“ ще искат включването на последната версия на най-масовия изтребител в света в процедурата за избор на нов многоцелеви изтребител за българските военновъздушни сили.

Според проекта, приет от българското правителство, страната ни е готова да заплати за нови изтребители 1.8 млрд. лв.

От „Локхийд Мартин“ твърдят, че могат да се вместят в тези параметри. Доставката на първата партида изтребители трябва да започне до две години след подписването на договора. Дотогава трябва да бъдат получени минимум два самолета, а всички поръчани да се доставят в рамките на три години от първата доставка. Проектът предвижда да бъдат купени още 8 изтребителя във втората му фаза.

Освен това компанията ще предложи всички необходими системи, симулатори и обслужване на самолетите до края на жизнения им цикъл.

F-16V е самолет от четвърто поколение, но използва системи от пето поколение, които са на оборудване в F-22 и F-35.Коментари (1)

Потребител
муспи
По данни на изсраелския вестник €диот тадей, САЩ ще продадат много изгодно, практически на загуба за тях тези фъкани изтребители, ако всички българи (без ромите, турците, бежанците и евреите) си направят безплатна ваксинация с изсраелската ваксина Давидова Прашка!
20 септември, 02:06 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Общество