Легендарен скиор поздрави България за кандидатстването за зимната младежка олимпиада през 2024

Спорт

19-09-2018, 16:58

Снимка:

Фейсбук

Автор:

България утре

Всичко от Автора

Марк Жирардели е петкратен шампион в ските

Легендарният алпиец Марк Жирардели коментира за българските медии решението страната ни да кандидатства за домакинство на зимната младежка олимпиада през 2024 г., събщава Блиц.

„Решението на българското правителство и на спортното министерство да кандидатствате за домакин на младежката зимна олимпиада през 2024 е прекрасно за вашата страна. Поздравявам вашия премиер за мъдрото решение. Всичко, което се прави съвместно с Международния олимпийски комитет, е перфектно. МОК е най-голямата спортна институция в света и има безупречен имидж. Тази неговата подкрепа означава увереност, че България може се справи с организацията на състезания от най-висок ранг.

Това е невероятно, причина, за да празнувате. След като МОК ви е гласувал доверие, че може да направите зимна младежка олимпиада, това е най-добрата реклама на страната ви. Дори и този, който не познава България като туристическа дестинация, покрай този форум ще намери повод да я посети. Колкото и пари да инвестирате в конвенционалната реклама, не може да постигнете ефекта, който ще имате покрай събитие с подкрепата на МОК“, коментира Жирардели.

Марк Жирардели е първият алпиец, печелил 5 пъти голямата световна купа в ските. Той е носител на 4 златни медала от 4 поредни световни първенства. Благодарение на подкрепата на Жирардели и неговия имидж България се завърна на картата на световните ски. По време на посещението си в София преди седмица президентът на МОК Томас Бах насърчи премиера Бойко Бориков и спортния министър Красен Кралев страната ни да кандидатства за домакинство на зимните младежки олимпийски игри през 2024 г. Тази кандидатура трябва да се защити, за което е нужно много работа.

ИЗТОЧНИК: БЛИЦ