Босия бил с отнета книжка

Имал куп нарушения на пътя, свършили му контролните точки

Николай Колев-Босия, който твърдеше, че гладува заради корупция при шофьорските изпити, се оказа с отнета шофьорска книжка. Отнети са му и всичките 30 контролни точки. Причината да му я вземе КАТ са куп нарушения на пътя, съобщава Канал 3.

Първото от тях е регистрирано още на 19.09.2004 г. в Айтос, става ясно от изнесена информация на Главна дирекция „Национална полиция“. Нарушенията са за превишена скорост, неспазване на пътни знаци и неизправен автомобил.

Докладът на полицията и на ГДБОП е във връзка с писмото на Илиана Беновска до председателя на Народното събрание и до временната комисия за Босия да се отговори дали Босия има нарушения на Закона за движение по пътищата. „Г-н Колев кара с неизправно превозно средство, не спазва ограниченията и знаците на пътя“, обяви Беновска пред комисията още преди да бъдат изнесени данните.

Придружителите на Босия пък твърдят, че се устройвал трибунал срещу него и че нарушенията му на пътя не били предмет на комисията.

„Не може да има комисия по искане на човек, който не спазва законите. Ако е спазвал правилата, да бъде стожер, ако не е, може. Не може да караш неизправно средство, не може да не спазваш ограниченията на скоростта и не може да не спазваш пътните знаци“, заяви журналистката.