Опитали да отвлекат две момичета, жертвите скочили от колата

Крими

19-09-2018, 12:31

Снимка:

freeimages.com/ Steven Bulhoes

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Любовна история в основата на престъплението

Срещу трима млади мъже е внесен обвинителен акт за опит за отвличане на две момичета на 13 и 15 години, съобщиха от Окръжна прокуратура във Варна.

Един от подсъдимите – 21-годишен имал връзка с 15-годишното момиче. Те се разделили, но той продължил да я тормози. Това предизвикало намесата на вуйчото на непълнолетното момиче.

Подсъдимият и двама негови приятели отишли до дома на момичето. Там вуйчото и младият мъж започнали скандал, който завършил с шамар за младежа. Той се почувствал унизен пред приятелите си и замислил план, с който да принуди вуйчото да отиде в неговия квартал и там да бъде наказан. Решил да отвлече момичето и така да накара вуйчото да отиде и да спаси своята племенница.

Тримата подсъдими започнали да търсят нарочената за жертва на отвличане 15-годишна. Видели я да се разхожда със своя приятелка. Младежът слязъл от колата, хванал я за косата и против волята й я качил в автомобила. Въпреки съпротивата на другото момиче, то също било насила качено в колата и удряно от младежа. Петимата потеглили.

Роднини на двете момичета започнали да ги търсят по телефона. Едното оставило телефона си отворен и баща му успял да чуе, че децата са отвлечени и пътуват към ромската махала „Максуда“. По-малката успяла да скочи от колата и била последвана от приятелката си. След скачането им от движещия се автомобил получили различни увреждания. Отведени били в болницата с мозъчни сътресения.

Предстои делото срещу тримата подсъдими да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъдат признати за виновни, те могат да получат наказание лишаване от свобода от 3 до 15 години.