Има документи за съгласувателна процедура в президентството, указ няма - bulgaria.utre.bg

Има документи за съгласувателна процедура в президентството, указ няма

19 септември 2018, 09:41 | Марияна Толева
  • Снимка:
    президентство

Вече повече от седмица президентът пречи на назначаването на Младен Маринов за вътрешен министър

В президентството са внесени необходимите документи за съгласувателна процедура. Това съобщиха от администрацията на държавния глава. Румен Радев постави ултиматум на правителството да съгласуват искането за освобождаване на Младен Маринов като главен секретар на МВР, за да подпише и указа за това.

Вече повече от седмица президентът не подписва указа и по този начин пречи на избирането на Младен Маринов за министър на вътрешните работи.

„В президентската институция са внесени необходимите документи в съответствие със съгласувателната процедура, предвидена в чл.32, ал.2 от Устройствен правилник на Министерския съвет и на неговата администрация“, съобщиха от президентството днес. Не уточняват кога са получени документите. Подписан указ от президента обаче все още няма.

Предстои Народното събрание утре да гласува оставките на министрите от правителството и назначаването на нови. От това дали до утре ще има указ на президента зависи и колко оставки и назначения ще бъдат гласувани – две или три.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета