Десислава Атанасова: Неподписването на указ за Маринов има политическа, а не правна тежест

Политика

19-09-2018, 09:29

Снимка:

Facebook

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Струва ми се, че това решение е еднолично на Румен Радев, смята депутатът от ГЕРБ

Решението на президента Румен Радев да не подпише указа за освобождаването на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР е натоварено повече с политическа, отколкото с правна тежест. Това заяви пред bTV депутатът от ГЕРБ  Десислава Атанасова.

„От самото начало ми се струва, че това е еднолично решение на Радев, което е облечено в съответната форма”, заяви още Атанасова.

Тя обясни и че изборът на нови министри е регламентиран в Конституцията и там ясно се посочва, че това става по предложение на Министерски съвет и след гласуване в Народното събрание. Такъв е и казуса с Младен Маринов.

Ако указът не бъде подписан от президента в четвъртък в Народното събрание ще бъдат гласувани само две оставки и съответно две нови назначения – на министъра на транспорта и на министъра на регионалното развитие.  

"Ако няма такъв указ, в деловодството на Народното събрание са внесени три отделни проекта за персонални промени в кабинета и ще гласуваме отделно оставките, като със сигурност утре ще гласуваме две и ще чакаме указа. Това е волята на премиера“, заяви Атанасова.

Тя е категорична и че няма предпоставки за предсрочни парламентарни избори, а икономическите показатели на страната са изключително добри.

„За всички, и за социолозите, стана ясно, че този кабинет няма алтернатива. Време е и БСП да го разберат“, смята Атанасова.