"Игра на тронове" направи триумфално завръщане на наградите "Еми"

Арт и Стил

18-09-2018, 09:58

Снимка:

Emmy

Автор:

Моника Гаджанова

Всичко от Автора

В церемонията, освен блясък и награди, имаше и предложение за брак

70-ото издание на наградите "Еми", които са телевизионният еквивалент на "Оскар", се връчват от Академията за телевизионно изкуство и наука на САЩ.

Тази нощ нямаше победител в битката на телевизиите кой ще спечели повече статуетки. Каналите Netflix и HBO получиха по 23 отличия в различни категории, отбелязва Ройтерс. През последните 16 г. HBO печелеше най-много награди "Еми".

Сериалът „Игра на тронове“ на HBO бе удостоен с награда „Еми“ за най-добър драматичен сериал за трети път.

Най-добър комедиен сериал стана "Прекрасната г-жа Мейзъл" (Амазон), който разказва история за еврейска съпруга, мамена и изоставена от мъжа си, която започва нов живот и поражда скандал.

В категорията за най-добър минисериал победи продукцията на канала FX "Убийството на Джани Версаче".

Британската актриса Клеър Фой получи "Еми" за най-добра актриса в драматичен сериал за ролята ѝ на младата кралица Елизабет Втора в "Короната" (на канала Netflix).

Британският актьор Матю Рис бе удостоен за най-добър актьор в драматичен сериал за "Американците" - сага за съветските шпиони от КГБ в САЩ през Студената война, чийто шести и последен сезон завърши през пролетта.

Танди Нютън получи "Еми" за най-добра актриса в поддържаща роля в драматичен сериал в "Западен свят".

Най-добър актьор в поддържаща роля в драматичен сериал стана Питър Динклидж за "Игра на тронове".

За режисура за драматичен сериал бе отличен Стивън Долдри за "Короната", а за комедиен сериал Ейми Шърман-Паладино за "Прекрасната г-жа Мейзъл".

В церемонията, освен блясък и награди, имаше и предложение за брак. Отправи го носителят на 13 статуетки "Еми" Глен Уайс при получаването на 14-ата снощи - за режисурата му на последната церемония за наградите Оскар.

На сцената той се обърна към приятелката си с думите: "Питаш се защо не ми харесва да те наричам мое гадже? Защото искам да те наричам моя съпруга", обяви Уайс и неговата приятелка получи халката на майка му, починала преди две седмици.