Президентът продължава да бави подписването на указа за Маринов

Политика

17-09-2018, 14:44

Снимка:

Моника Гаджанова

Автор:

Моника Гаджанова

Всичко от Автора

Румен Радев замина за Румъния

Президентът не е подписал указа за освобождаването на главния секретар на МВР Младен Маринов. Това стана ясно от неговото изказване при откриването на новата учебна година на Националната гимназия за древни езици и култури в аулата на Софийския университет "Свети Климент Охридски". Указът няма да бъде подписан и утре, тъй като президентът вече замина за Румъния. Там днес и утре се провежда инициативата „Три морета", в която Радев ще участва.

За забавянето президентът се обоснова с това, че трябвало да бъдат спазени определени процедури.

"Вчера секретарят по правни въпроси проф. Друмева разясни много точно какви са нормативните изисквания за подписване на един указ. Мисля, че темата е изчерпана. Ние на най-високо ниво трябва да даваме пример за законност и спазване на всички нормативни документи, ако искаме да има законност в държавата", заяви Радев.

Попитан дали има някакви възражения за кандидатурата на Маринов, Радев заяви, че неговият ангажимент е единствено към освобождаването на главния секретар на МВР Младен Маринов от неговия пост.

“След всички проблеми и провали в МВР премиерът преценява дали това е най-удачният избор за министър. Негово е и решението, и отговорността“ , заяви Радев.