Паника в Солсбъри: Още една двойка е в болница

Свят

17-09-2018, 09:21

Снимка:

Twitter

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Мъж и жена се почувствали зле, докато вечеряли в ресторант

Мъж на около 40 и жена на около 30 години бяха приети в болница в Солсбъри, след като им прилошава по време на вечеря в италиански ресторант в града. Това моментално доведе до паника и подозрения за поредно натравяне с „Новичок“.

Властите обаче успокояват населението, че този път не става въпрос за натравяне. „Нищо не предполага, че в този случай е използван „Новичок“ „, съобщиха от полицията.

Двойката остава в болницата в града за наблюдение, като мъжът и жената са в съзнание. Не се съобщава обаче каква е причината двамата да се почувстват зле. Те са били на вечеря в ресторант Prezzo. Според други посетители на ресторанта двойката, на която им прилошава, са руснаци. Това обаче не е потвърдено официално.

Ресторантът се намира в близост до друг италиански ресторант Zizzi, където Сергей Скрипал и дъщеря му са обядвали, преди да бъдат открити в безсъзнание.

След инцидента от неделя вечерта полицията е отцепила района около ресторантите, като са взето и допълнителни проби.

В Солсбъри на 4 март бившият двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха отровени с нервнопаралитичното вещество „Новичок“. На 30 юни британката Доун Стърджес и партньорът й Чарлз Роули бяха хоспитализирани в критично състояние в съседния град Еймсбъри, като също бяха отровени с „Новичок“. Стърджес почина вследствие на натравянето.