Красен Кралев зарадва руския си колега – подари му картина, която сам е рисувал

Общество

16-09-2018, 15:48

Снимка:

България утре

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министър на Путин при премиера (ГАЛЕРИЯ)

Павел Колобков харесал творбата предишната вечер, не очаквал такъв подарък

Министърът на спорта Красен Кралев зарадва руския си колега Павел Колобков с неочакван подарък. Става въпрос за картина, рисувана от българския министър.

Влечението на Кралев към изобразителното изкуство е публична тайна. Той дори е представял свои произведение пред широката публика.

При снощната му вечеря с Колобков бил силно впечатлен от една конкретна картина. А за негова изненада българският му колега директно му е подарил.

Двамата спортни министри проведоха официална среща в Министерство на младежта и спорта, след като по-рано разговаряха и с премиера Бойко Борисов.

Министър Кралев подчерта традиционно добрите българо-руски отношения в областта на спорта и сътрудничеството между спортисти, треньори и спортни академии. По думите му, ще бъде задълбочен обменът на спортисти и сътрудничеството между учени.

„Първата ни задача е Меморандумът за сътрудничество в областта на спорта между България и Русия да бъде подновен и актуализиран, за да продължим позитивната посока на сътрудничество между двете държави”, коментира Красен Кралев.

„Състезанията по художествена гимнастика и гребане в България се провеждат на изключително високо ниво. Говорих с руските отбори и всички те споделят, че освен от високото ниво на състезанията са впечатлени и от прекрасната атмосфера в страната”, заяви Павел Колобков пред българските медии. По думите му, отборът по художествена гимнастика на Русия винаги се радва да застане пред българската всеотдайна публика.

„Знаем, че за България художествената гимнастика е един от приоритетните и важни спортове и за вас”, посочи Колобков.

Руският спортен министър заяви, че двете спортни  министерства ще разширят сътрудничеството си по въпросите, свързани с образование, научни дейности и организации на спортни първенства. “Обсъждаме и въпроса за съвместна подготовка по седем вида спорт, които ни интересуват – като художествена гимнастика, борба и др”, подчерта Павел Колобков.

Колобков изтъкна, че за него е била много важна срещата с министър-председателя.

„За мен беше много важно именно днес да обсъдим въпроса за спортното сътрудничество с България и получихме пълната подкрепа на премиера Бойко Борисов”, коментира още руският спортен министър.