Центърът на София е блокиран заради протест

Политика

16-09-2018, 13:42

Снимка:

Кадър/Нова ТВ

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Готвят въоръжени провокации на протеста в София

Организаторите обещаваха хиляди да излязат пред парламента, не се случи

Засилено присъствие на полицаи и жандармеристи заради протест в центъра на София. Група, претендираща, че представлява „българи от чужбина, върнали се да оправят България“, се е събрала пред Народното събрание.

Гръмките прокламации, че 34 хил. души стоят зад демонстрацията, очаквано не се потвърдиха.

Протестиращите избягват да дават интервюта пред медиите. Исканията им обаче са прелюбопитни. Те настояват за оставка на правителството и назначаване на ново… посочено от тях.

Освен родни знамена и плакати срещу кабинета обаче протестиращи от силно разнородната група развяха и други искания. На демонстрацията например има група, протестираща срещу определено учебно заведение. Други пък заложиха на лозунг за смяна на шефа на БФС Борислав Михайлов.

Опити за провокации и влизане в Народното събрание бързо бяха прекратени с полицейски кордон. Спецслужбите бяха подготвени за опити за нагнетяване на напрежение, тъй като бяха получили такива сигнали и бяха прихванали разговори.

Появи се дори информация, че въоръжени провокатори са искали влязат заедно с гражданите в Деня на отворени врати в президентството с цел на принудят държавния глава да обяви извънредно положение.