Жената, паднала пред метрото, е починала на място

Общество

14-09-2018, 16:18

Снимка:

метрополитен

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Жена е паднала пред метрото на „Опълченска“

Движението на влаковете е беше преустановено

Жената, която е паднала на релсите на метростанция „Опълченска“, е починала на място. Това съобщи за 24 часа говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

Починалата е на 43 години, като все още не е ясна причината за падането й. Предполага се, че е била много близо до ръба и  е загубила равновесие или й е прилошало. Тя е паднала точно в момент, когато е идвал влак на спирката.

Екипът на бърза помощ е стигнал за няколко минути, но се е наложило мотрисата да бъде преместена, за да се стигне до жената. За съжаление, медиците само са констатирали смъртта.

Заради инцидентът метрото не се движеше между станциите „Опълченска“ и „Люлин“. Влаковете се движеха от „Летището София“ до „Националния стадион“ и  от станция „Сердика" до станции „Летище София" и до „Бизнес парка" , както и от станция „Витоша" до станция „Сливница".

Осигурени бяха временни извънредни автобуси във връзка с инцидента. Те се движеха по маршрут от метростанция „Сливница“ до Софийски университет „Св. Кл. Охридски“, Орлов мост, НДК и обратно до метростанция „Сливница“,двупосочно.