Шофьорът, блъснал балетист във Варна, остава в ареста

Крими

14-09-2018, 12:40

Снимка:

pixabay

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Не виждал, а шофирал с висока скорост

В ареста ще остане 25-годишният Петър Здравков, който преди дни блъсна смъртоносно балетиста от Държавната опера във Варна Мартин Чикалов. Днес съдът разгледа мярката му не отклонение. Ако му бъде наложена по-лека мярка, то Здравков може да се укрие, счетоха магистратите. Изводът им беше от факта, че след катастрофата той се е опитал да избяга, но пътят му бил препречен от други два автомобила.

Днес Здравков обясни пред съда опита си за бягство с това, че се бил уплашил.

Прокуратурата изтъкна тежестта на престъплението, което е извършил, като подчерта, че освен по непредпазливост, то е извършено и със самонадеяност. Здравков е знаел, че има проблеми със зрението, но въпреки това е продължавал да шофира без очила.

От определението на съда стана ясно още, че при по-лека мярка има опасност обвиняемият да продължи да шофира или да извърши ново престъпление.

След инцидента стана ясно, че той е карал без да има шофьорска книжка. За същото вече му били съставяни два акта, единият още докато е бил непълнолетен.

До момента Петър Здравков има две криминални регистрации - за увреждане на чуждо имущество и за кражба.
В София и Варна довечера се очаква да има протест на велосипедисти с искане за справедливи наказания за всички, които нарушават правилата на пътя.