Кралев: Сребърният медал на гимнастичките е признание за огромния труд

Федерацията по гимнастика работи най-правилно от всички – много деца, огромна конкуренция

„Сребърният медал в отборната надпревара е признание за огромния труд, който Илиана Раева полага толкова години. Зарадва цяла България, пожелавам още много успехи и се надявам да спечелим още медали“. Така министъра на младежта и спорта Красен Кралев коментира пред Спортно шоу Гонг огромният успех на българските гимнастички.

Катрин Тасева, Невяна Владинова и Боряна Калейн завоюва сребърното отличие в отборната надпревара, след като трите грации събраха сбор от 150.975 точки. Това е и първи медал в отборното за България от световно първенство от 2001 година насам, когато в Мадрид Симона Пейчева, Елизабет Паисиева и Юлияна Найденова взимат бронз.

„Специално за гимнастиката – това е федерацията, която работи най-правилно от всички. При тях конкуренцията е огромна. Има много деца, които искат да тренират, селектират правилно гимнастичките и треньорите. Всичко това води до много успехи. През последните години имаме невероятни ансамбли, които се представят на световно ниво, но след този сребърен медал даваме голяма заявка и за големи успехи и в индивидуалното“, не спести заслужените похвали Красен Кралев.

Той е категоричен, че и трите спорта, на които сме домакин на световни първенства, са доказателство, че нещата са наред, когато има сериозна подготовка преди това.