Нери Терзиева: Защо президентът не подписва електронно указите си? Петър Стоянов го правеше през 2001 г. - bulgaria.utre.bg

Нери Терзиева: Защо президентът не подписва електронно указите си? Петър Стоянов го правеше през 2001 г.

13 септември 2018, 17:05 | Габи Иванова
  • Снимка:
    Президентство

Неподписаният указ стои на бюрото на Радев от вчера сутринта, вечерта държавният глава бил на прием

Не може ли Румен Радев да разпише по електронен път указа, с който освобождава Младен Маринов от поста главен секретар на МВР? Този въпрос беше поставен в социалните мрежи от Нери Терзиева, бившия прессекретар на президента на Р България (1997-2002) Петър Стоянов.

„Петър Стоянов го направи пръв на 11 май 2001 година. Оттогава минаха цели 17 години“, написа известната телевизионерка и медийна съветничка.

Липсата на подпис върху указа, който е бил заведен в деловодството на Президентството още вчера сутринта в 10:30, на практика блокира до другата седмица персоналните промени в кабинета.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обясни, че вчера се е обадила лично на Радев, за да се увери, че подписаният указ ще пристигне на време. Той не дал сигнал, че планира да бламира заседанието на парламента.

В същото време се знае, че държавният глава е бил в страната до вечерта, когато е посетил приема на НСО. По думите на очевидци Румен Радев и Младен Маринов дори са се видели на събитието.

Рано тази сутрин обаче президентът замина за Латвия, а указът си остана без подпис.Коментари (2)

Потребител
Гери
Интересно какво е подписал експрезидента Стоянов с е-подпис на 11 май 2001 г., след като Законът за е-документ и е-удостоверителни услуги е влязъл в сила от 06.10.2001 г. Излиза, че това което е подписал с е-подпис няма законова сила. Ама то в България кой ли спазва закона!?!
23 септември, 12:58 ч.
Потребител
Eva
Как защо ? Един прост и злобен фатмак - това ни р президента!
13 септември, 17:24 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета