Четвърти обвинен по разследването срещу Миню Стайков

Крими

12-09-2018, 16:16

Снимка:

vinpromkarnobat

Автор:

България утре

Всичко от Автора

Прокуратурата намери 130 хил. лв. в брой, съхранявани от компанията „СИС индъсрис“

Четвърти се е сдобил с обвинението по разследването на организирана престъпна група за производство и продажба на акцизни стоки без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари, съобщиха от Специализираната прокуратура.

В момента с мярка за неотклонение „задържане под стража“ са бизнесмена Миню Стайков, Белун Хазърбасанов, който е брат на жената на Стайков, както и синът на кмета на Карнобат – Иван Димитров.

Четвъртият обвиняем е свързан с производството на цигари в нелегалната фабрика в Карнобат и продажбата им на черния пазар. По време на операцията по неутрализиране на групата той не е бил открит и е бил обявен за общодържавно издирване.

В рамките на разследването вчера в Карнобат са извършени още претърсвания и изземания. Намерени са били близо 130 000 лева в брой, за които има доказателства, че са съхранявани от компанията „СИС индъсрис“, свързана с бизнесмена Миню Стайков, допълват от държавното обвинение.

В основата на делото, образувано преди 2 месеца, е фабриката за незаконно производство на цигари. На 19 юли атимафиоти удариха фабриката, която се намира в имот на сина на кмета на Карнобат Георги Димитров – Иван, но е отдаден под наем. Прокуратурата продължила разследването, за да стигне до високите етажи на престъпната дейност.

Преди седмица Специализираната прокуратура влезе в офиси и помещения на фирми на бизнесмена Миню Стаков и последваха редица арести. Оборотът на нелегалната фабрика за цигари бил 70 млн. лв. годишно, обясниха тогава органите на реда.