Прокуратурата иска отстраняване от длъжност на зам.-министъра на транспорта - bulgaria.utre.bg

Прокуратурата иска отстраняване от длъжност на зам.-министъра на транспорта

12 септември 2018, 14:41 | Ани Валентинова
  • Снимка:
    Министерство на транспорта

Ангел Попов е с обвинение за измама

Искане за отстраняване от длъжност на заместник-министъра на транспорта Ангел Попов е направила Софийска градска прокуратура днес. От държавното обвинение искат отстраняването от Софийския районен съд, тъй като спрямо Попов на 29 март 2018 г. е внесен обвинителен акт за извършена от него измама. Делото вече е насрочено.

От прокуратурата припомнят, че по време на разследване са установили, че през 2012 година, с цел да набави за себе си имотна облага в размер на 8000 евро, Попов е заблудил собственик на транспортна фирма, че служители от Министерството на транспорта ще му уредят управляваната от него фирма да получи допълнително четири броя ЕКМТ/СЕМТ разрешителни. ЕКМТ/СЕМТ представляват разрешителни за облекчен режим на международен товарен транспорт.

От новопостъпила информация по делото към момента на Попов е възложен контрола по изпълнение заповедта на министъра за реда по издаването и условията за разпределение на ЕКМТ/СЕМТ разрешения за транспорт, подчертават от държавното обвинение.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Крими