БСП по стъпките на Галеви – депутатски брат и дарител на левицата духна зад граница - bulgaria.utre.bg

БСП по стъпките на Галеви – депутатски брат и дарител на левицата духна зад граница

12 септември 2018, 13:53 | България Утре
  • Снимка:
    БСП

    Георги Стоилов - брат на укриващия се и депутат от БСП

Дни след странно решение на съда да бъде пуснат от ареста с мярка „Подписка“, Илия Стоилов забегна от страната

Жестока драма в семейството на депутата от БСП Георги Стоилов е на път да взриви политическите среди. Оказа се, че родният му брат Илия, който е обвинен за участие в банда за рекет, е избягал от България, за да се укрие от правосъдието. Това разкриха пред БЛИЦ антимафиоти от Русе. Новината бе потвърдена и от МВР.

Илия Стоилов е успял да избяга от страната ни, след като преди дни съдия Аделина Иванова от първоинстанционния Спецсъд е изменила мярката му от "Задържане под стража" в "Подписка" и така той на практика е бил освободен от сградата на Темида. Изключително странното решение на съдия Иванова буди много въпросителни по отношение на неговата обективност, предвид тежкото престъпление, за което Стоилов е бил привлечен към наказателна отговорност.

Не е изключено Илия Стоилов да не бъде открит, предвид солидното му финансово състояние и политически гръб.

Той бе арестуван при спецоперация на ГДБОП през октомври м.г., заедно с още шестима мъже и една жена. Зрелищната операция бе обект на множество коментари. Тогава БСП начело с Таско Ерменков пламенно застана на страната на брата на задържания, като обяви, че той не може да носи отговорност за неговите деяния.  

Задържаният Илия Стоилов е и дарител на БСП, което се вижда и от регистъра на Сметната палата. Той е подкрепил финансово левицата за парламентарните избори миналата година. Притеснително е, че все повече клиенти на прокуратурата се оказват свързани с БСП.

 Коментари (1)

Потребител
Учуден
"Притеснително е, че все повече клиенти на прокуратурата се оказват свързани с БСП." - Притеснително за кого?!
12 септември, 15:38 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета