„Арабаджиеви“ 2 – Спипаха още половин милион лева, нови арести

Крими

12-09-2018, 12:02

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Белезници щракнаха на трима заподозрени по разследването

Близо половин милион лева са иззети вчера от Специализираната прокуратура по време на продължение на акцията „Арабаджиеви“, съобщиха от държавното обвинение. Трима души са арестувани в Бургас.

10 мл. лева кеш бяха иззети при първия удар на прокуратурата по разследването срещу Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела. Крупната сума беше намерена при обиски на имоти на семейството. Синът на бизнесмена- Вълчо беше арестуван. Вчера съдът му наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“. Родителите пък бяха обявени за международно издирване.

Вчера, в рамките на разследването по досъдебното производство за данъчни престъпления и пране на пари, са проведени нови процесуално-следствени действия. При полицейска проверка на джип с трима пътника, у двама от тях са намерени хартиени пликове, съдържащи крупната сума.

Установено е, че едно от лицата, у което са намерени над 298 000 лева (изтеглени от банкова институция) е пряко свързано с управлението на едно от инкриминираните дружества по досъдебно производство– на захарния завод „Кристал“ в Пловдив. У друго лице е намерена и иззета сумата от 200 000 лв.

Задържани за 24 часа по Закона за МВР са трите лица, иззет е и джипа, с който са се придвижвали. Установява се тяхната съпричастност в евентуална престъпна дейност и участие в разкритата организирана престъпна група за усвояване на неследващ се ДДС, в това число от фиктивни сделки на захарния завод в Пловдив, обявиха от прокуратурата.