Магистратите се поправиха – Арабаджиев-младши се връща в ареста

Първата инстанция го пусна под гаранция за 20 хил. лв.

Апелативният специализиран съд остави за постоянно в ареста сина на хотелиерската фамилия Арабаджиеви – Вълчо, съобщава БТВ. Да чакат дело зад решетките се връщат и двете арестувани счетоводителки.

Вълчо Арабаджиев беше пуснат под парична гаранция от 20 000 лева от първата инстанция. Според по-висшия Апелативен спецсъд обаче става дума за организирана група, действала по различни от обичайните начини и доказателствата за достатъчни.

Вълчо Арабаджиев дойде съвсем свободно в сградата на специализирания съд, но в съдебната зала му сложиха белезници. Сестра му Александра беше с него за морална подкрепа и си тръгна разплакана след съдебното решение.

Според магистратите самият Вълчо Арабаджиев предполагал и имал хипотеза, че парите, които са открити в банкови касети и които са му дадени от неговите родители – 2,5 млн. евро, са всъщност от престъпна дейност.

Единственият начин да се отнеме на обвиняемите възможността да извършат друго престъпление и единственият начин да се защити общественият интерес по това дело е чрез вземане на най-тежката мярка за неотклонение и на тримата обвиняеми, се посочва в мотивите на съда. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.