Шофьорът на обърнатия автобус: Дано близките ми простят – аз не мога

При трагедията загинаха 17 души

Шофьорът на фаталният автобус, който се обърна край Своге, проговори пред БТВ.

„Сутринта като отидох да ги взимам, сигурно 5-6 жени ме прегръщаха и ме целуваха, че ще пътуваме заедно. Но как да знае човек, че това ще е последният ден…”, разказва Григор Григоров, който засега е е единственият обвиняем за трагедията.

Професионалист с 40 години стаж, съсипаният шофьор разказва, че сега е друг човек. За него затворът вече не е сграда, а усещане вътре в него.

„Седя си вкъщи, не мога да изляза навън. Съвестта, трудно ми е. Постоянно мисля за тези хора. Те бяха приятели, приятели. Представям си какво е на близките им. На ранените, които са все още сигурно по болници. Съжалявам за всичко, което се случи. Искам да изкажа съболезнования на близките на загиналите. Те бяха близки приятели от години. Също да изкажа на пострадалите съжаления”, казва Григоров, който в момента е под домашен арест в очакване на делото.

Мъжът няма спомен от фаталния момент. Задава си много въпроси. И чака съзнанието да му подаде ръка.

„Дали съм помагал, дали съм направил всичко, което е било по силите ми? Аз съм от живите, но какво съм направил за останалите след трагедията? Каквото и да им кажа е малко. Нито може да се върне случилото се. Аз не мога да си простя, дано те могат да ми простят. На много от тях имам телефоните, но как да звънна? Какво да им кажа...?”, обяснява той.

Обяснява липсата на втори технически преглед с пропуск: „Ако съм виновен и имам вина, ще я понеса”.