Бойко Борисов отива при волейболистите във Варна

Спорт

09-09-2018, 15:07

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Световното първенство по волейбол стартира от морската столица и ще продължи до края на месеца

Очаква се във вторник премиерът Борисов да се срещне с националния отбор по волейбол и с треньора им Пламен Константинов във Варна.  Световното първенство по волейбол стартира от морската столица и ще продължи до края на месеца. Това е най-големият шампионат, провеждан в страната ни.

Световното ще се проведе в България, благодарение на едногодишни усилия на Българската федерация по волейбол да спечели домакинството и на категоричната подкрепа на българското правителство и премиера Бойко Борисов. Правителството отпусна 500 000 долара, което е сумата, предвидена за плащане през 2018 г. за организирането и провеждането на Световното първенство. Общата сума на изплатените от кабинета средства за организацията му в периода 2016-2018 г. е 5 000 000 долара.

Президентът на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров и вицепрезидентът на Федерацията Любомир Ганев показаха за първи път купата, която ще спечели шампионът от Световното и изразиха благодарността си към министър-председателя за категоричната подкрепа за провеждането на най-големия шампионат, организиран в страната ни.