Мъск пуши трева в интервю, а акциите на „Тесла“ пак надолу

Свят

07-09-2018, 20:25

Снимка:

КАДЪР/YOUTUBE

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Двама високопоставени служители на компанията напуснаха

Акциите на компанията „Тесла“ претърпяха отново загуба на борсата. Ценните книжа загубиха 9% от стойността си при отварянето на борсата и достигнаха стойност от 260 долара. А причината отново е поведението на ексцентричния Илон Мъск.

Мъск даде интервю за комедианта Джо Роган и по време на живото излъчване пушеше трева. Пушенето на марихуана в Калифорния, откъдето се излъчва предаването е позволено. Въпреки това поведението на Мъск не се хареса особено на хората.

Интересно е, че Мъск обясни как не е пушач. „Всъщност, не виждам никакъв ефект... не намирам, че това е много добро за производителността“, заяви той.

На въпрос на „Гардиън“ дали служителите в „Тесла“ преминават през тестове за употреба на наркотици, Мъск признава, че употребата на марихуана в компанията му не е забранена. "Нашата политика позволява следи от THC [съставка на канабис] по време на работа, при условие, че те са под границата на безопасност нивото“, гласи отговорът на Мъск.

Същевременно двама от ръководните кадри на компанията „Тесла“ обявиха, че напускат. Главният счетоводител Дейв Мортън и главен мениджър човешки ресурси Гейбиръл Толедано обявиха, че няма да са повече част от екипа на компанията.

Миналия месец Мъск отново шокира инвеститорите си, след като съобщи, че ще изтегли „тесла“ от борсата при цена на акциите от 420 долара за брой. В последствие той се отказа от тази си идея.