Петкова: Разглеждаме възможността за внос на газ от Израел и Кипър - bulgaria.utre.bg

Петкова: Разглеждаме възможността за внос на газ от Израел и Кипър

07 септември 2018, 17:40 | Марияна Толева
  • Снимка:
    Министерство на енергетиката

Тя участва в енергийния форум на Югоизточна Европа в Солун

Основен приоритет за България е гарантиране сигурността на енергийните доставки за страната, региона на Югоизточна Европа и Европейския съюз. Като един от възможните източници на природен газ разглеждаме новооткритите офшорни газови находища в Израел – Тамар и Левиатан, както и това в Кипър – Афродита. Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова, която участва в енергийния форум на Югоизточна Европа в Солун. Участие във форума взеха енергийните министри на Гърция, Сърбия, Израел и заместник-секретаря на Департамента по енергетика на САЩ.

"Успешното съвместно сътрудничество между България, Гърция, Сърбия и Израел ще гарантира енергийната сигурност в региона. За да изпълним поставените си цели, трябва преди всичко да изградим липсващата инфраструктура", заяви Петкова.

Енергийните министри се обединиха около мнението, че регионът на източното Средиземноморие би могъл да е един от стратегическите източници на алтернативни доставки на природен газ за ЕвропаКоментари (1)

Потребител
муспи
След вноса на ваксини от канибалите, сега и газ! Те и пари не искат, само кръв. Ще играят почтено - срещу тенекия газ тенекия кръв (по голяма де, ще се разберем).
10 септември, 00:44 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета