Иванчева прилага процедурни хватки – успя да забави старта на делото

Бившият й пиар чака помощ от президента

Фалстарт по делото срещу Десислава Иванчева. Арестуваната с рекорден подкуп отстранена кметица на столичния район „Младост“ успя да спечели седмица с процедурни хватки.

На 31 август Иванчева е отказала да получи обвинителния акт по делото. Тя е протакала до 5 септември. По закон всеки обвиняем трябва да получи документацията поне 7 дни преди първото заседание.

Стартът по делото е отложен за 13 септември.

Междувременно арестуваната кметица настоява да бъде освободена заради „влошено здраве“.

Oтново се появи и бившият пиар на Иванчева - Петър Кърджилов. Той написа писмо до президента и чака от него политическа реакция. Спорният експерт по връзки с обществеността, когото Иванчевa от ареста се опита да направи кмет, твърди, че началничката му била набедена и е жертва на политическа репресия.

„Вие заявихте, че авторитаризмът не е бъдещето на България и обещахте да вложите Вашите сили като президент в отстояването на българската демокрация. Всичко това, което казахте във Вашата реч се съдържа в казуса на г-жа Иванчева и г-жа Петрова. Този казус е олицетворение на мрачния път на страната ни към обикновен авторитаризъм, дори бих казал към обикновен фашизъм. Това е случаят на най-брутално и опасно потъпкване на демократичните, гражданските и общочовешките ценности след промените в България“, пише Кърджилов в писмото до президента.