Да, това са нашите "ЛЪВОВЕ"! Да ги подкрепим в неделя!

Спорт

07-09-2018, 11:37

Снимка:

БФС

Автор:

Novsport

Всичко от Автора

Нашите имат дух, дисциплина, самоотверженост и воля да успеят

България победи корав съперник в лицето на Словения и то насред Любляна! Успехът с 2:1 в историческия първи мач от Лигата на нациите е още по-сладък с оглед на това, че дойде навръх Съединението, един от най-българските празници. Нашите национали показаха на практика големия девиз: "Съединението прави силата!". Защото на терена нашите "лъвове" наистина бяха като юмрук, готов да се бори докрай за победата, за феновете, за Родината!

Да, нашите нямат извънземна класа, нямат физическата издръжливост на водещите футболни нации, нямат силата да мачкат 90 минути противника. Но имат нещо далеч по-важно - дух, дисциплина, самоотверженост и воля да успеят. Защото, за разлика от някои "звезди" от близкото и по-далечното минало, знаят какво означава да играеш за България!

Та от кого да започнем? От храбрия, наистина отговарящ на прякора си "Тигър" Пламен Илиев, който направи и невъзможното да опази вратата си, дори и далеч от наказателното си поле....Или от безпогрешния Бодуров, направил един от най-силните мачове в кариерата си и затворил устата на зложелателите....Или от дебютант като Лясков, вложил на терена цялото си сърце и над 110 процента от възможностите си....Или завърналият се след дълго отсъствие Иван Бандаловски, борил се "на живот и смърт" с мощните набези на словенските нападатели...Или вездесъщият капитан Ивелин Попов, който не спря да тича над 95 минути...Или, или, или...всеки от останалите големи БЪЛГАРИ, които бяха получили доверието на Петър Хубчев...

Тук, разбира се идва и мястото да отбележим изявите на Божидар Краев. Включването на младока в стартовия състав първоначално бе прието скептично, но врачанинът затвори устите на всички! Момчето, показа, че вече е станало истински мъж, истински БЪЛГАРИН! Двата гола са най-добрата оценка за футболиста, когото мнозина отписваха за големия футбол след колебливия първи сезон в датския Митдиланд. Краев показа, че там където е текло, пак ще тече. България има своите таланти и е въпрос на време те отново да вдигнат националния отбор сред водещите отбори в Европа.

Сега предстои по-трудното...А именно продължаване на победния път, на първо място, разбира се е мачът с Норвегия. Българският футболен фен в момента няма никакво, ама никакво извинение да не дойде на "Васил Левски" в неделя, от 19,00 часа. До стадиона има удобен транспорт - метро, автобуси, трамваи, тролеи....Времето ще е хубаво, началният час - перфектен. "Лъвовете" дадоха заявка, че този път наистина ще се борят със зъби и нокти за България...Така че, драги фенове, оставете спокойствието и домашния уют за два часа в неделя вечер. Отложете ракията със салатата и елате на стадиона! Тези момчета, тези БЪЛГАРИ, имат нужда от вас! За да покажем на целия свят, че "Васил Левски" е крепостта на този отбор. Така както е било десетилетия наред...БЪЛГАРИ, ЮНАЦИ"!!!

Източник: NOVSPORT