Убиецът от Самоков е притежавал законно оръжие

Крими

05-09-2018, 19:45

Снимка:

СДВР

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Жестоко тройно убийство - майка и двете деца

С жената са живеели заедно от 6 години

Мъжът, който днес уби приятелката си, сина й и племенника й, а после се самоуби е притежавал законно оръжие. Мъжът се казва Иван на 52 години и е работил като шофьор на градския транспорт в София. Той е бивш служител на МВР, като е бил пожарникар. Това стана ясно от брифинг на директора на Областната дирекция на МВР-София Николай Спасов.

Оръжието на престъплението е „Макаров“ и е законно, но не е свързано със старата му работа. Мъжът го е притежавал като частно лице.

Убитата е 33-годишната Венета Спасова, като двамата са живеели заедно от 6 години.В полицията не са подавани никакви сигнали и оплаквания от убитата. Преди няколко дни двамата се скарват и Венета се прибира заедно със 12-годишния си син, който не е дете на Иван, при майка си в Самоков.

Днес след като убива Венета, сина й и племенника й, Иван се самоубива, като е открит във вила в местността "Щъркелово гнездо".

"Нещата в Самоков са под контрол и не бива да има никакви притеснения за ескалиране на социално напрежение", каза още началникът на РУ - Самоков в отговор на въпрос дали има опасност от размирици, заради струпване на роми в махалата.