Министър Кралев участва в откриването на фотоизложба, показваща красивата природа на Русия - bulgaria.utre.bg

Министър Кралев участва в откриването на фотоизложба, показваща красивата природа на Русия

05 септември 2018, 17:31 | България Утре
  • Снимка:
    ММС

Предстои и откриването на изложба за Световно първенство по футбол

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и извънредният и пълномощен посланик на Руската федерация у нас Н. Пр. Анатолий Макаров откриха фотоизложба, организирана от Руското географско дружество и показваща красивата природа на Русия.

„За мен е чест да присъствам на откриването на тази изложба и съм убеден, че тя ще бъде изключително интересна за гражданите и гостите на София. Аз дълбоко вярвам, че спортът и изкуството спомагат за единението между народите“, заяви Кралев.

По време на церемонията министърът обяви, че през месец септември България ще бъде домакин на Световните първенства по волейбол за мъже, художествена гимнастика и гребане за мъже и жени. По покана на Красен Кралев у нас за шампионатите пристига министърът на спорта на Руската федерация Павел Колобков.

Кралев обяви, че предстои и още една фотоизложба. Тя ще бъде съвместен проект на българския фотограф Костадин Андонов и руските му колеги Сергей Хибрин и Андрей Голованов и ще представи техния поглед върху провелото се в Русия Световно първенство по футбол.

Н. Пр. Анатолий Макаров заяви, че снимките, изложени пред руското посолство са селектирани от над 52 000 фотографии. Те са творби на руски и чуждестранни фотографи, разказващи за красивата дива природна и самобитното културно наследство на Русия.

„Хубаво е, че провеждането на една такава изложба се превръща в традиция. През изминалата година интересът към изложбата беше много голям. Сигурен съм, че и тези фотографии ще Ви дарят с незабравими емоции. В епохата на напрегнати международни отношения, именно връзките между хората остават тази константа, която задържа скелето на нашето приятелство“, каза Макаров.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета