Бившите сватове на Арабаджиеви на мушката на прокуратурата

Крими

05-09-2018, 10:41

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Миню Стайков е един от най-верните приятели на Бенчо Бенчев

Президентът на „Винпром Карнобат“ Миню Стайков попадна в епицентъра на последната акция на Специализираната прокуратура. Образувано е разследване за организирана престъпна група за данъчни измами, пране на пари и държане на акцизни стоки без бандерол. В момента текат претърсвания, изземвания, обиските в София, Карнобат, селата Венец и Церковски.

Обект са фирми на алкохолния бос. Той пък се свърза с една друга популярна милионерска фамилия, която само седмица по-рано попадна изненадващо в новинарските заглавия- Арабаджиеви. Ветко и Маринела се укриват, съобщиха от Специализираната прокуратура, след като намериха 10 млн. лв. кеш в обекти на семейството, също разследвано за данъчни измами.

Двете фамилии сродили милионите си през 2011 година. Тогава синът на Миню Стайков - Стайко, и дъщерята на Арабаджиеви – Александра вдигат пищна сватба. Наследниците на бизнесмените твърдяха, че сватбата им не е коствала повече от разумното, въпреки слуховете, че родителите им пръснали един милион лева.

Сред прочутите гости на лъскавото събитие присъстваше и името на Бенчо Бенчев. Бенчев също владя доста време новинарските емисии. Това се случи, след като Бенчев беше задържан в един хотел с издирвания Димитър Желязков-Митьо Очите. Желязков изчезна по време на акция срещу друга организирана престъпна група и беше заловен в Турция.

Около Бенчо Бенчев се развихриха скандали, след като се появиха твърдения, че бил от големите спонсори на БСП. От партията изключиха съветника от общинската си група и отрекоха да е дарявал, само бил внасял нормалната вноска за членство.

В интервю на Бенчо Бенчев от 2017 година пред Gramofona.com четем следното: „Един от най-верните ми приятели е Миню Стайков".

Година след сватбата си с дъщерята на Арабладжиеви синът на Стайков попада отново в новините. Името му се свързва с операциите "Захарно петле" и "Универсалния" срещу източването на ДДС. Схемата е добре позната - чрез кухи фирми се източва ДДС. Тогава Стайков- младши изчезна, а по-късно сам се предаде на разследващите.

През 2017 година Стайко-младши се развежда с дъщерята на Арабаджиеви. Двата имат дете от брака си.