Цветанов: Ние сме неудобна коалиция за опонентите, опозицията нервничи

Политика

04-09-2018, 13:30

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Парламентът се събира на първо заседание от есенния сезон

Председателят на ПГ на ГЕРБ начерта приоритетите за новия политически сезон

С едноминутно мълчание и изпълнение на химните на България и Европа започна есенната сесия на парламента. Председателите на парламентарните групи очертават в декларации приоритетите на партиите за есента.

„Не стихват напъните от ляво да се лансират новини и събития в ущърб на управляващите. Политическият тон отдавна премина границите на приличието, опозицията все по-трудно защитава национални каузи“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той беше категоричен, че коалицията е стабилна.

„Ние сме неудобна коалиция за опонентите – съумяхме да дадем отпор на безотговорния популизъм. Желаещите да ни сменят във властта видимо нервничат и стават все по безпардонни, което плаши и отблъсква хората“, подчерта той.

Цветанов коментира, че успешното председателство е доказало, че България защитава интересите си, организира и сътрудничи на европейско ниво.

„Европа се интересува от нас, наблюдава ни, чува ни и ни оценява. Това тревожи политическите ни опоненти, които не се поколебаха да противопоставят на европейските на вътрешните проблеми. Правят се внушения, че успехите на председателството по никакъв начин не подпомагат страната“, заяви Цветанов.

И най-големите критици няма как да не съзнават, че постигнатото днес е мечта на политиците от десетилетия назад, подчерта той.

Председателят на ПГ на ГЕРБ подаде ръка към опозиция за търсене на съгласие по най-важните проблеми.

„Не ни е страх, че ще се обезличим ако се разбираме по важните за България решения. Убедени сме, че силните партии стават още по-силни ако работят в среда на политическа коректност“, заяви Цветанов.