Румяна Коларова: Авторитетът на президента е силно ерозиран - bulgaria.utre.bg

Румяна Коларова: Авторитетът на президента е силно ерозиран

04 септември 2018, 12:01 | България Утре
  • Снимка:
    Кадър/Bulgaria ON AIR

За всички е ясно, че БСП не е алтернатива, смята политологът

„Авторитетът на президентът Радев е силно ерозиран в момента“, това заяви пред Bulgaria ON AIR политологът Румяна Коларова.

„Инцидентът, който се е случил с неговия баща, показва, че природата на присъствието му във властта не е по-различно от всичко, което сме наблюдавали 25 години. А той беше избран със заявката, че ще бъда алтернатива на този модел на управление“, обясни тя.

Рейтингът на президентът е паднал с 10 %, заяви социологът Михаил Мирчев, който обяви, че е правил изследване миналия ден.

Социологът не очаква да има спад в рейтинга на управляващите, тъй като на практика няма убедителна алтернатива в момента, въпреки заявките на БСП и опитите от дясно.

„За всички е ясно не само, че БСП не е алтернатива, но че БСП присъства във властта и търси канали към властта по онези уродливи модели, които познаваме доста отдавна. БСП не е алтернатива. Там има не ново, а възраждане на нещо старо, което инстинктивно отвращава българските избиратели“, коментира Коларова. Политологът е на мнение, че алтернатива на сегашното правителство би било в ляво, но такава не може да се създаде, тъй като БСП контролира това пространство.

Според Коларова причината за споровете в коалицията на Обединените патриоти и острите реплики между Валери Симеонов и Волен Сидеров са предстоящите догодина местни избори.

„Проблемът на този кабинет не е парламентът, а изборите, които предстоят догодина. Именно бъдещето му ще се реши на тези избори. Действията на коалиционните партньори са продиктувани от тях", отбеляза политологът доц. Румяна Коларова.

 Коментари (1)

Потребител
Боко Мазника от БРЕГ
Смешника Бойко Борисов, Смешника Каракачанов, Смешника Симеонов и Смешника Сидеров са идоли на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за ГЕРБ и ОП??? Правителството на Борисов, Каракачанов, Симеонов и Сидеров ще докара най-много беднотия, несправедливост и ще доведе до тотална разруха, глад, мизерия и масови самоубийства в България???
Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???
04 септември, 12:09 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Снимка на деня:

Снежен поздрав от ВТУ
Снежен поздрав от ВТУ