Караянчева: Ако се гласуват оставките, тримата министри се връщат в парламента - bulgaria.utre.bg

Караянчева: Ако се гласуват оставките, тримата министри се връщат в парламента

04 септември 2018, 10:42 | България утре
  • Снимка:
    Кадър - БНТ

На този етап не са обсъждани нови имена на министри

Ако се гласуват оставките, тримата министри Нанков, Радев и Московски се връщат в парламента. Това каза пред БНТ председателят на НС Цвета Караянчева.

„Те са професионалисти, няма да бъдат изгубени за политиката, парламентът ще спечели с тях. Очакваме да видим какво ще се случи“, коментира тя.

На този етап не са обсъждани нови имена на министри.

Председателят на НС отбеляза, че стабилността на коалицията е гарантирана с мандата, който е даден от избирателите. Тя призна, че има проблем в комуникацията между коалиционните партньори и подобни разговори като този вчера, са оздравителни.

Караянчева открои кои са приоритетите на парламента за нови политически сезон.

„Законът за пътищата ще се гледа особено с добавката за коланите, които ще станат задължителни за автобусните превозвачи. Ще има дебат в НС, отбеляза Караянчева. Очакваме октомври в парламента да влезе и законопроектът за хората с увреждания. Продължава работата по законопроекта за социалните услуги, който се очаква да влезе в парламента през ноември. Ще се работи и по административната реформа, продължава съдебната реформа, процесуалните закони и есенната сесия е за Закона за бюджета, отбеляза председателя на НС“, коментира председателят на парламента.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета