Кметът на Царево: Не аз решавам дали да се строи край „Силистар”, дано не направят свинарник - bulgaria.utre.bg

Кметът на Царево: Не аз решавам дали да се строи край „Силистар”, дано не направят свинарник

04 септември 2018, 08:51 | Габи Иванова
  • Снимка:
    pixabay

Общината опитала да реши проблема с пътя с държавния горски фонд, но им отказали

На този етап не може да се каже дали ще се строи на плажа „Силистар“ и всичко зависи от институциите. Това заяви пред БТВ кметът на Царево Георги Лапчев. Той е категоричен, че решението на общинските съветници е взето, за да се предотвратят евентуални дела към държавата и към общината и за да се реши 10-годишният проблем, свързан с пътя.

„Това зависи от институциите, тъй като собственикът е онзи, който трябва да вземе съответното съгласуване от РИОС, от земеделието, и когато предостави тези документи, едва тогава процедурата може да бъде завършена. Ние като община само даваме старт на една процедура, като причината е да подсигурим достъпа до плажа”, посочи той.

Кметът поясни, че друг вариант за построяването на път просто не е съществувал – в едната част има река, а над плажа се влиза в държавен горски фонд.

„Вече опитахме с областния управител да прокараме трасе през държавния горски фонд, за да може да го заобиколим, но РИОСВ и природен парк „Странджа” ни отказаха. В реката няма как да преминават колите, така че единственият достъп до плажа преминава през този частен имот”, заяви Лапчев.

Според него казусът е недостатъчно добре обяснен на обществото и трябва да се разясни каква всъщност е идеята. По думите му няма внесен план за застрояване, а сама искане за стартиране на процедура по ПУП.

„Дали тя ще завърши и ще получи съответните съгласувания, зависи от това дали собственикът ще го пожелае. Ние не сме собственик, така че няма как да преследваме такива желания”, подчерта Лапчев.

Иначе градоначалникът само си пожелава собственикът наистина да реши да построи свинарник и да последва коментарите, че само това е разрешено да се строи на терена край Силистар.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета