Коалицията се запазва – НФСБ няма да напускат правителството

Политика

03-09-2018, 22:17

Снимка:

Правителствена информационна служба

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

В понеделник отново ще има коалиционен съвет

Ние решаваме да продължим управлението с особеностите, които всеки от нас има, но без да ги прави трудности за управлението. Това заяви председателят на ПГ на Обединени патриоти Волен Сидеров след продължил над 3 часа коалиционен съвет в Министерски съвет.

„Най-важното беше дали да продължим управлението или да се разпръснем и да отидем към избори, което означава да се хвърли страната в хаос и в неизвестност. Тежко е това, коeто днес взимаме като решение, не е лесно, защото трябва да преодолеем свои вътрешни качества и особености. Аз не искам да влизам в подробности, вие бяхте свидетели на разменени реплики и нападки. Кое е по-важното да останем управлението, за да не бъде страната в хаос или да се разтурим и да не знаем какво следва? Ние решихме, че второто е по-вредно за страната ни“, заяви Сидеров.

„И към настоящия момент коалиционното споразумение се изпълнява“, категоричен бе заместник-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група Цветан Цветанов. По отношение на оставките на тримата министри, което стана причина и за провеждането на коалиционен съвет, Цветанов обясни, че не е стартирана точка 6. Към настоящия момент има подадени оставки, няма решение и няма стартирана процедура съгласно правилника за организацията и дейността на Народното събрание“.

Цветанов обяви, че в понеделник ще се проведе втори конституционен съвет, на който ще бъдат обсъдени персонално подадените оставки от министрите Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски.

„Ние нямаме различни тълкования на изпълняването на 4-годишната ни програма“, категоричен бе Цветанов и посочи добрите икономически показатели на страната ни. Точно тена показват, че няма предпоставка за разваляне на коалицията.