И президентът призна: Няма смисъл от нови избори - bulgaria.utre.bg

И президентът призна: Няма смисъл от нови избори

03 септември 2018, 17:29 | Габи Иванова
  • Снимка:
    президентство

Радев с 3-минутно обръщение за новия политически сезон

Амбициите на БСП за сваляне на правителството с кампания от провокации и протести беше попарена дори от президента. В 3-минутно слово по повод старта на есенния политически сезон държавният глава отрече категорично необходимостта от нови избори в близките месеци.

"Оставките не са решение, защото са бягство от реална отговорност. Проблемът в държавата не е персонален, а системен. Авторитаризъм не е бъдещето. Нов изборен цикъл в близко бъдеще няма да отвори нови перспективи. Отговорното поведение диктува управляващата коалиция да се фокусира върху най острите проблеми на обществото.“, заяви Румен Радев.

 „Миналият политика сезон завърши с моето вето върху приватизацията, което беше подкрепено от НС. Такива лобистки текстове ерозират остатъчното доверие в парламента. България се управлява повече през телевизиите, отколкото през институциите. Скалъпени интриги засенчват в медиите фундаменталните проблеми на обществото- несправедливост, бедност, демографската криза. Страната се нуждае от идеи, а се дави от скандали“, каза още Радев.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета