Радев: Подадохме оставки, защото така се прави

Крими

03-09-2018, 10:08

Снимка:

МВР

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Още по Темата:

След катастрофата край Своге - Московски, Радев и Нанков подадоха оставки

Не исках революция в МВР, а нещата да се случват постепенно, заяви министърът в оставка

„Решихме да подадем оставки, защото така се прави. Всъщност това е политическата отговорност – хората очакват нещо да се случи“. Така министърът на вътрешните работи в оставка Валентин Радев коментира подадените оставки, които последваха трагичния инцидент край Своге. В катастрофата загинаха 17 души.

„Ние направихме много, но въпреки това стана тази трагедия. И ние сме направили добри стъпки в добра посока. Убеден съм в това“, допълни Радев.

Радев коментира и случая с катастрофата, в която участва бащата на президента Румен Радев. В Харманли беше блъснат инвалид на кръгово кръстовище, а за инцидента се разбра над седмица по-късно. Министърът в оставка заяви, че поема политическата отговорност и за този случай, защото професионалното ръководство на МВР на място не си е свършило работа и не е докладвало за случая. "Подменена е буквално картината. Невинният е наказан, а виновният не е", коментира Радев.

„Още в началото казах, че не искам революция в МВР, а нещата да се случват постепенно. Това и направихме. Във ведомството трябва да се случат бавни и устойчиви промени и работих точно за това. Много пъти ми искаха оставката, преглъщах и знаех, че правя правилни неща”, каза още Радев.