Десетки ранени и арестувани при протести в германския град Кемниц - bulgaria.utre.bg

Десетки ранени и арестувани при протести в германския град Кемниц

02 септември 2018, 11:09 | Ани Валентинова
  • Снимка:
    Twitter

Групи на противници и поддръжници на мигрантите по улиците на града

Десетки са били ранени или арестувани при вчерашните протести в германския град Кемниц, предадоха световните информационни агенции. Германските органи на реда са задържали най-малко 300 души. Групи от противници и поддръжници на мигрантите са излезли по улиците, за да изразят позицията си. По данни на полицията в протестите са участвали около 9500 души.  Отбелязани са най-малко 25 престъпления, включително унищожаване на собственост, телесни повреди, съпротива при арест и използване на знаци на забранени организации.

Поводът за протестите е убийството на германец, за което са задържани двама мигранти. Привърженици на крайнодесните "Алтернатива за Германия" и "ПЕГИДА" са излезли по улиците срещу бежанците и политиката на канцлера Ангела Меркел. В същото време е имало протест, чието искане е било случаят с убийството да не използва за политически цели.

Канцлерът Ангела Меркел излезе с официална позиция. Тя определи като "ужасен инцидент" убийството на германеца и заяви, че насилствените протести, които се разразиха, са неприемливи.Коментари (1)

Потребител
муспи
"...в същото време е имало протести, чиято цел е била да не се използва убийството за политически цели!" Напълно издържано по инструкциите на синедриона, но да продължим: - Да не се използва с политически цели нашествието на диваците! Да не се използва с политически цели [ още... ]
02 септември, 23:42 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета