Цвета Караянчева: Правителството е стабилно, няма политическа криза

Политика

02-09-2018, 10:34

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Пълен мандат в тази конфигурация, обяви председателят на парламента

Няма политическа криза и правителството е стабилно, въпреки оставките на тримата министри. Това обяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, като заяви, че оставките на министъра на вътрешните работи Валентин Радев, на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще бъдат гласувани във вторник, в първия работен ден на депутатите след ваканцията, ако бъдат внесени в парламента.

"Решение на министър-председателя е кога да предложи или да отзове министри. Така се носи политическа отговорност, и когато от нас се изисква да бъдем политически отговорни, ние го правим", каза тя.

Караянчева допълни още, че не очаква промяна в коалиционната конфигурация. “Надявам се всички различия да бъдат изгладени след заседанието на коалиционния съвет, защото програмата на коалиционното правителство е ясна и категорична и ние имаме своя времеви порядък, в който да я изпълним. Пълен мандат, в тази конфигурация, в която се намираме“, допълни Караянчева, която снощи беше на тържествата по повод 70-годишнината от създаването на курорта Велинград и 10 години от обявяването му за спа столица на Балканите.