Борисов пред Младежи ГЕРБ: Фалшивите новини са заплаха за националната сигурност

Политика

01-09-2018, 12:14

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Силата на ГЕРБ е, че има много активни млади хора, заяви Цветанов

„Фалшивите новини са заплаха за националната ни сигурност.“ Това зави премиерът Бойко Борисов пред младежи от цялата страна по време на 11-ия летен университет на МГЕРБ „Само истината, НЕ на фалшивите новини“.

„Проверявайте, това, което ви се казва. Помните как дойде Орешарски – Костинброд. Медиите бълват, а после се оказа, че не е така“, даде пример премиерът. Като припомни, че случаят беше точно в деня на размисъл. „Ето ви една прекрасна фалшива новина, която събаря правителството. Един казва нещо по дадена тема, други започват да я наслагват“, коментира Борисов. И изброи няколко фалшиви новини, с които даде пример на младежите от ГЕРБ- купено имение в Лос Анджелис, къща в Барселона, остров в Гърция.

„Фалшивите новини пряко кореспондират с учебниците на КГБ за компромати“, каза още той. И призова когато се четат новини, да се търси логиката в написаното.

„Силата на политическа партия ГЕРБ е, че имаме много активни млади хора“, заяви зам.-председателят на партията Цветан Цветанов. Той изрази признателност към това, което правят младежите. „Без вас няма как ние да правим политика“, допълни Цветанов. Той също коментира темата за фалшивите новини и подчерта, че за справяне с този сериозен проблем е нужно говорене. „Винаги съм възприемал философията, че да си политик, да правиш политика, трябва да бъдеш до избирателите, да бъдеш с тях“, допълни Цветанов.