Жена на служебен министър отговаряла за ремонта на фаталния път край Своге

Общество

31-08-2018, 10:18

Снимка:

linkedin

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Секретар на президента Радев по регионална политика също е имала отношение към въпросния път

Стела Попниколова, съпругата на регионалния министър Спас Попниколов в служебното правителство, назначено от президента Румен Радев, е била директор на дирекцията, водила проекта за ремонта на  пътя Мездра - Своге. Това съобщиха пред "24 часа" дългогодишни служители от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Стела Попниколова е работила в Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) между 2011 и края на 2014 г. и е била директор на дирекция "Координация на кредити и бюджетни инвестиции".

Цвета Тимева, секретар на президента Радев по регионална политика, също е работила в АПИ  и е имала отношение към въпросния път. В периода 2001 – 2011г. тя последователно заема различни длъжности в дирекция „Експлоатация и поддържане на републиканските пътища“. Тази дирекция има отношение към строежа на всички нови пътища в цялата страна. От 2011 г. до 2015 г. тя е била директор на дирекция „Изпълнение на проекти по Оперативна програма Транспорт и Кохезионен фонд“.

Напомняме, че рехабилитацията на пътя край Своге, на който загинаха 17 души, е започнала на 29.09.2011 г. по проект "Транзитни пътища", а лошият асфалт по фаталния път е бил положен през 2014 г., както личи от писмата на изпълнителя „Трейс груп“.