София става постоянна Европейска столица на спорта - bulgaria.utre.bg

София става постоянна Европейска столица на спорта

29 август 2018, 19:53 | Ани Валентинова
  • Снимка:
    sofia2018.bg

Йорданка Фандъкова е поканена за почетен председател на ACES EUROPA

София е обявена за постоянен носител на титлата "Европейска столица на спорта". Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя обясни, че решението е взето от базираната в Брюксел Асоциация на европейските градове и столици (ACES EUROPA), която е дала висока оценка за свършеното по програмата досега.

"На финала на летния сезон сме в годината, в която София е европейска столица на спорта. Ще станат четири години, в които работим активно за увеличаване на хората, които се занимават с масов спорт. Разчитаме на всички знаменити български спортисти, които с примера си заразяват деца и възрастни", заяви Фандъкова. Тя допълни, че в рамките на тези години са проведени 500 събития, в които са се включили 1.2 милиона души.

"Искаме да създадем устойчив спортен модел, който да остане в полза на софиянци и след 2018 г. Да завършим инфраструктурните проекти и инициативи в областта на спорта“, допълни председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

Фандъкова е била избрана за почетен председател на ACES EUROPA за 2019 г., което се случва за пръв път в практиката на организацията.

 Коментари (1)

Потребител
питащ
Дааа, нямаме съвременен стадион, нямаме басейни, нямаме ледени пързалки, старите от Онова време се разрушиха, нови няма. Къде е спортът и какво място заема за софиянци, освен софрите на кметката!
31 август, 22:37 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета