Спипаха цял боен арсенал от старинно оръжие в Мездра

Крими

29-08-2018, 13:38

Снимка:

МВР

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Белезници за 46-годишен мъж от града

Цял боен арсенал от старинни оръжия са хванали униформените в Мездра, съобщиха от МВР. До откритието на нелегално държаното оръжие се стигнало, след като полицаите спрели за проверка автомобил, управляван от 46-годишен мъж от града. В Субарото му били намерени два старинни капсулни пистолета и газов пистолет с поставен пълнител с боеприпаси.

Последвали проверки в две жилища, обитавани от него, в които са намерени 2 старинни капсулни пушки с работещи пускови механизми и 2 револвера без марка и модел и идентификационен номер, както и ловни и бойни боеприпаси, за които няма разрешение за съхранение, носене и употреба.

Процесуално-следствени действия продължили и в обитавана от мъжа къща с. Ребърково, откъдето са иззети още 10 пистолета и револвери с различни марки, модели и идентификационни номера, 3 старинни капсулни пушки без марка и модел, 22 ловни и бойни патрони с различен калибър, както и множество части за огнестрелни оръжия.

Предстои изясняване на произхода на откритите оръжия и боеприпаси. 46-годишният мъж е задържан в ареста на РУ-Мездра, а по случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на прокуратурата.