Сега Google, Facebook и Twitter са му виновни на Тръмп - bulgaria.utre.bg

Сега Google, Facebook и Twitter са му виновни на Тръмп

29 август 2018, 09:34 | Марияна Толева
  • Снимка:
    Facebook

Предупреди ги да внимават

Американският президент предупреди интернет гигантът Google, както и социалните мрежи Facebook и Twitter да внимават. Доналд Тръмп директно ги обвини в разпространяване на фалшива информация, в цензура и пристрастия. Пристрастията били към неговите опоненти.

„Смятам, че Google се опитват да се възползват от хората, а това е доста сериозно. И смятам, че това, което те правят, а и другите - погледнете само какво става и с Twitter, и с Facebook - всички те по-добре да внимават. Защото не може да причиняваш подобно нещо на хората. А и получаваме стотици оплаквания. Затова мисля, че Google, Facebook и Twitter нагазват в много, много опасна територия и трябва да внимават. Не е честно спрямо големи части от населението", подчерта Тръмп пред журналисти в Белия дом.

Констатацията е доста интересна предвид любимия канал за комуникация на Тръмп – а имено Twitter.  Да не говорим, че обвинението към Google е публикувано точно там.

"Резултатите от търсенето на Google за "новини за Тръмп" показват само и единствено гледането/информациите на фалшиви новинарски медии. С други думи, те са я МАНИПУЛИРАЛИ, за мен и за други, така че почти всички истории и новини са ЛОШИ. Фалшивите CNN са известни. Републикански/консервативни и честни медии са изключени. Незаконно? 96 процента от резултатите за "новини за Тръмп" са от левичарски национални медии, много опасно. Google и други потискат гласовете на консерваторите и укриват информация и новини, които са добри. Те контролират това, което можем и което не можем да видим. Това е много сериозно положение - ще се занимаем с това!", написа Тръмп.

От Google категорично отрекоха обвиненията и поясниха, че не използват търсачката си, за да налагат политически идеологии. Интернет гигантът обяснява, че ежегодно се правят подобрения на алгоритъма за търсене.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета