Раненият от президентския баща: Всичко е така направено, че аз да съм виновен

Общество

27-08-2018, 09:39

Снимка:

КАДЪР/НОВА ТВ

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

След катастрофата Стефан се измъква с много рани и с акт

Всичко е така направено, че аз съм виновен. Това заяви пред haskovo.live удареният от бащата на президента инвалид. Стефан Тодоров разказва за катастрофата, случила се на 17 август в центъра на Харманли, за която обаче стана ясно дни след това. Освен че е ударен от бащата на президента, на Стефан е съставен и акт.

„Бях в кръговото кръстовище, тогава видях колата, но си помислих, че ще спре, защото той има знак, че навлиза в път с предимство. Но ударът стана”, разказа пострадалият.

Раненият Стефан Тодоров разказа, че от катастрофата се е измъкнал освен с много рани и с акт. „Преди да подпиша аз помолих, тоя сержант ли какъв е там, да ми го прочете. Той ми го прочете набързо, набързо и от това, което ми каза, няма нищо вярно. Всичко е така направено, че аз съм виновен”, разказа още пострадалият. Тодоров е с множество синини по тялото, но не смята да си търси правата по съдебен път. Твърди, че се видял с Георги Радев и се разбрали, нямал претенции към него.

Официално за инцидента полицията не подава информация. Кадри от охранителните камери показват как минути след удара между триколката и мерцедеса на президентския баща на мястото освен полиция, идва и лидерът на БСП в Харманли Михаил Лисков. Той говори с полицаите и с бай Георги, както той нарича бащата на Румен Радев, и изненадващо…мести ударената триколка от местопроизшествието.

Главният прокурор Цацаров командирова прокурор в Харманли, който да провери случилото се в две посоки – дали наложената санкция е съразмерна с нараняванията на пострадалия, и дали служителите на МВР са действали адекватно, като не са уведомили прокуратурата. Говорителят на Главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че няма такъв аналог в страната при настъпила катастрофа да не се е намесила прокуратурата и да не е взела решение какво се случва. От президентството все още нито потвърждават, нито отричат за инцидента. Румен Радев отказа коментар.

Пресцентърът на МВР отказа интервю с шефа на полицията в Харманли. По случая е образувана вътрешна проверка.