Подават се заявления за обезщетения в офисите на „Олимпик“ - bulgaria.utre.bg

Подават се заявления за обезщетения в офисите на „Олимпик“

24 август 2018, 09:22 | България Утре
  • Снимка:
    Кадър - БНТ

Гратисният срок изтече вчера, вече глобяват за гражданска отговорност към фалиралото дружество

Клиентите на застрахователната компания „Олимпик“, чийто лиценз беше отнет, могат да подадат заявление за връщане на неусвоената част от премията в офисите за ликвидация на фирмата, информира „Дарик“.

Документите, които трябва да носят, са удостоверение за банкова сметка на собственика по талон на застрахования автомобил, застрахователната полица и малкия талон на автомобила, обясниха от компанията. Все още обаче няма информация за точните процедури за обезщетение, както и за срока за подаване на заявления.

Детайлни указания за процедурите ще има след решението на кипърския съд, което се очаква в средата на септември, заявява за „Дарик“ временният ликвидатор на „Олимпик“ Павлос Накузи.

Той уточнява, че според закона преимущество имат собствениците на застрахователна полица на компанията, които имат иск за компенсация за инцидент, случил се преди анулирането на застрахователните договори на 17 август, както и тези, които имат иск за остатък от застрахователни премии, след прекратяването на договорите. Компанията е в процес на изчисляване на тези остатъци.

Хората, които не са били застраховани в „Олимпик“, но са потърпевши в инцидент, при който виновният е бил застрахован в компанията, също ще могат да предявяват искове.

 „Олимпик“ има пет офиса за ликвидация в София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора. Там собствениците на полици могат да подадат заявление за връщане на неусвоена част от премията. Адресите и телефоните са на уебсайта на компанията.

Яснота за процедурата, по която ще се обезщетяват клиентите на компанията и ще изплатят компенсации за заведени щети, обаче, ще има след решението на кипърския съд в средата на септември.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета