ГЕРБ: Вместо за чумата защо Нинова не говори за Бенчев?

Действията на лидера на БСП са провокация към националната сигурност, смятат от ГЕРБ

Заразата с чумата е преодоляна, подчертаха депутатите от ГЕРБ Александър Ненков и Тома Биков. Според тях действията на лидера на БСП са провокация към националната сигурност и очакват службите да се сезират.

Депутатите от ГЕРБ подчертаха, че все още очакват отговори от левицата на много по-важни въпроси като това кой носи отговорност за бизнесмена Бенчо Бенчев и неговата подкрепа за БСП. Те напомниха, че Корнелия Нинова реагира с един статус във Фейсбук и бяга от тази тема.

„По нея ние изразихме съмнение, че в БСП съществуват „черни каси“ и това съмнение остава и до днес. И призоваваме органите на реда да проверят това“, каза още Биков и посочи, че казусът с Бенчев явно не е изключение и той може да се окаже модел.

Самият Бенчев твърди, че е финансирал БСП с 50 000 лв., а от БСП отричат.

„Добре е президентът Румен Радев да каже знае ли, че неговата партия е използвала помощта на г-н Бенчев по време на неговата кампания. Защото това го каза Атанас Зафиров от БСП – той го потвърди. Трябва да се каже в какво се е изразявала помощта на Бенчев – лепене на плакати, раздаване на флаери, даване на пари. Да не се правят, че не разбират въпроса, защото в кампанията на Радев участваха с финансиране хора, които са безработни и социално слаби“, каза още Биков.

От ГЕРБ обаче изразиха съмнение, че ще получи отговори на тези въпроси, тъй като Нинова се „държи като собственик на работническо-мениджърско дружество и превръща партия в това“.

„Човек, който не отговаря на важни въпроси, засягащи го, и ползва работническата част за параван на мениджърските изпълнения в стил Бенчо Бенчев“, обясни Биков.

„Има координирана атака между президента Румен Радев и БСП, като целта очевидно е да влязат във властта по задния начин“, смята Александър Ненков. Той е категоричен и че левицата няма право да засяга темата за еврофондовете, след като именно при тяхното управление на два пъти са спирани средствата от ЕС за България.